mandag 27. august 2012

Islender til mannen

Å strikke noe hemmelig til husets folk kan være en utfordring, ja den biten som omhandler hemmelig!
Mannen er storbruker av ullgensere og den gamle islendingen var bare rett og slett utbrukt. Den har vært en favoritt fordi den er så tykk og god.
Han har to gensere til men også dem trenger sårt litt servicearbeide, les nye halser.
Mannen har sin jobb på sjøen og er borte fire uker i slengen og da selvfølgelig like lenge hjemme.
Tilbudet hos drops og mannens fritur ble ganske sammenfallende og hemmelig garnhandling ble plutselig litt vanskelig.....
Hadde vært innom husfliden noen dager før han kom hjem men fant ikke de riktige fargene og nytt garn skulle ikke bestilles inn pga. nært forestående flytting av butikken.
Min første nettbestilling av garn var nesten et faktum....
Men så ble det "bytur" til nabokommunen og tur på den lokale garnbutikken med ganske brukbart utvalg.
For en gangs skyld hadde jeg lagt litt planer fremover for strikkeriene så det ble handlet ganske mye garn, 2 kilo, og også gensergarn med mannen som relativt tålmodig ventet (stoler på slike plasser er genialt!!!) Med et totalt manglende pokerfjes var jeg litt engstelig for mange spørsmål om hva alt skulle brukes til.....

Da han reiste ut igjen var det bare å hive seg rundt og starte strikkingen. Hele bolen og en halv arm rakk jeg å få ferdig før han var ventet hjem igjen og alt måtte gjemmes bort.
Han hadde bursdag mens han var ombord nå og genseren måtte bli ferdig før han kom hjem, litt hektisk arbeide på slutten.
Onsdag formiddag fikk jeg den helt ferdig, dampet og pakket inn på kvelden. Torsdag formiddag kom han hjem.....


Liker ikke sånne hektiske avslutninger, men det holdt!!!

5 kommentarer:

  1. Tusen takk for svar vedr hvor tegneboken var kjøpt. Da skal jeg dra dit å kjøpe :-). Heldige mannen din som får hjemmestrikket genser fra deg. Kan tenke meg det er vanskelig å holde hemmelig når han er hjemme. Den ble i alle fall kjempefin. Jeg liker slike klassiske gensere. Jeg strikket selv en marius genser til min utkårede da vi ble sammen. Det var mye jobb, så det ble med den ene genseren. Han bruker den kun når han er og ser på utesport og på kalde turer innimellom. Herlig tittel på bloggen din forresten. Selv er jeg opprinnelig fra Vardø. Det er flott i nord. Klem

    SvarSlett
  2. Wow!! Jeg er bare søkk imponert over deg som strikker til mannen på akkord med tiden... Jeg holder meg helst til barnestr, det er liksom overkommelig...;)

    SvarSlett
  3. Islender er en flott gammel slager! Husker at de var mektig populær på 70- tallet også.

    SvarSlett