onsdag 11. september 2013

Til en nybakt storesøster

Jeg har lært hjemme at man ikke skal gjøre forskjell på barna, og som en av tre tette søsken var dette i mange år veldig viktig (hvem har vel ikke sett med skarpt blikk når brusen skulle fordeles i flere glass at det ble nærmest på mm likt?)
Når det kommer et nytt søsken hjem blir kanskje dette veldig viktig å huske. Det er jo så lett å gi den nye lille masse oppmerksomhet i nyhetens verdi og glemme litt den store som fort kan føle seg oversett.....
En venninne som nettopp hadde fått nr. tre og fikk spørsmål om den lille trengte noe svarte noe som så "kjøp noe til storongan, babyen forstår ikke likevell".

Det er hyggelig å lage noe til den nyfødte, men det er ganske hyggelig å lage noe til den som har et par år på baken også....


Luen til Marte Helgetun passer ganske bra til ei på 2,5 år som nettopp er blitt storesøster.
Gullet hjelper til med fotograferingen siden han har et akkurat passe stort hode!


Jeg hadde en god del nepal liggende etter et tidligere prosjekt og fant ut at det kunne passe fint. Luen skal egentlig strikkes med tynnere garn og dobbel tråd men nepal er såpass tykt at det kunne strikkes med enkel tråd og pinne nr. 5.
Størrelser er en liten kilde til frustrasjon når man ikke har noen å prøve på og jeg gikk for str. 4 år, fryktet at 2 år ble litt lite.
Luen strikkes sidelangs, i et stykke som syes sammen bak til slutt, enklere blir det ikke.
Fort gjort egentlig men den så stor ut.....
Fremdeles endel rester og en lue til, en størrelse mindre denne gang ble strikket.
Og siden jeg skulle reise sørover til gullet tok jeg begge med og prøvde hva som passet best.
Den minste ble pakket inn og den største ble med hjem igjen....

Er du ferdig snart tante????


Det er bare sånn passelig å være modell i tykke vinterluer når utetemperaturen minner sterkt om sommer og mamman ikke har funnet fram de tynne luene engang.....Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar